Kaaijk Metaalbewerking is een constructiebedrijf en smederij gevestigd in het centrum van Zaandam. Wie de werkplaats binnenloopt proeft direct de sfeer van echt vakmanschap. Door ons lange verleden beschikken we over de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een perfect eindproduct. Bovendien hebben we door ons netwerk van leveranciers korte levertijden, zodat u uw product zo snel mogelijk in ontvangst kunt nemen.

Geschiedenis

Kaaijk Metaalbewerking is een van de oudste bedrijven in Zaandam, maar allesbehalve versleten. Want bij Kaaijk werken we iedere dag nog vol enthousiasme aan de mooiste producten, net zoals dat zo’n 350 jaar geleden gedaan werd. 

Een personeelsadvertentie van 5 april 1897. (Godsdienstig-staatskundig Dagblad)

Een personeelsadvertentie van 5 april 1897. (Godsdienstig-staatskundig Dagblad)

Ons metaalbewerkingsbedrijf vindt zijn oorsprong in 1676, toen smederij de ‘drie gekroonde hamers’ werd opgericht. De zaak werd in 1890 verkocht aan Nicolaas Kaaijk, waarna het bedrijf generaties lang in de familie bleef. Want ruim honderd jaar na de verkoop kwam het bedrijf in 1993 in handen van Nicolaas’ achterkleinzoon, Jan Willem Kaaijk. 

In 2018 is Kaaijk Metaalbewerking, voorheen Nico Kaaijk Metaalbewerking, overgenomen door Luuk Jonker. Op het moment van overname werkte Luuk al ruim elf jaar bij het bedrijf. Door alle kennis en vaardigheden die hij in die jaren bij Jan Willem heeft opgedaan, kon het bedrijf succesvol worden overgenomen. Samen met collega’s Mick en Martijn wordt zo het vakmanschap van de familie Kaaijk voortgezet.

Inmiddels zijn we sinds de oprichting van het bedrijf bijna 350 jaar verder, maar nog altijd zijn we te vinden op dezelfde plek in Zaandam. Bent u benieuwd naar onze werkplaats of naar wat wij voor u kunnen betekenen? Kom dan eens bij ons langs of neem contact met ons op.

Onze oude transporter (1970)

Onze oude transporter (1970)